112OVI mobiiliavauspalvelu nyt myös Tampereella

Tampereen asuintalot, isännöitsijät ja pelastuslaitos ovat rohkeasti lähteneet hyödyntämään arjen sujuvuutta parantavaa uutta digiratkaisua, 112OVI.fi –tuotetta mikä tarjoaa ensihoidolle välittömän pääsyn kiinteistön alaovesta.  Tämä parantaa kiinteistön asukkaiden turvallisuutta ja tuotteella on potentiaalia myös kansainväliseksi vientituotteeksi. Ensimmäisten asennusten myötä Tampereella on myös hieno tilaisuus toimia edelläkävijänä, esitellen konkreettisesti, kuinka innovatiivista uutta palvelua hyödynnetään käytännössä älykkään kaupungin arjessa.

Hätätapauksissa ensihoidon kohteessa tulisi olla 8 min sisällä, mutta porraskäytävän ovi on usein este. Sen auki saaminen voi viedä useita kymmeniä minuutteja, kun odotellaan kiinteistöhuoltoa tai virka-apua paikalle. 112ovi ratkaisee tämän yksinkertaisen ongelman. Kaikki säästetyt minuutit ja potilaan nopean tavoittaminen säästävät huomattavia summia kansallisesti. Yhtenä visiona onkin viedä 112ovi –tuote muihin EU-maihin ja tähän on saatu jo EU:lta tutkimusavustusta.

Älypuhelin toimii oven avaimena, joka on hankalaa kopioida ja jota ei tarvitse valmistaa tai jakaa kaikille erikseen. Sama mobiiliavain avaa kaikki järjestelmän piirissä olevat ovet. 112oven asennus on nopeaa ja tuotteen voi hankkia paikalliselta lukkoliikkeeltä. Tampereen seudun jälleenmyynnistä vastaavat tällä hetkellä Ajan Lukko Oy, Aseman Lukko Oy, AM Lukkoasema ja Lukkoluket.

Laajemmassa visiossa 112OVI toimii koko kaupungin kattavana kehitysalustana, jolla hallitaan pääsyoikeuksia eri tahoille eri kohteisiin. Alusta tarjoaa järjestelmän myös erilaisten palveluyritysten käyttöön tehostaen näin palvelutoiminnan tehokkuutta poistamalla fyysisten avainten käyttöön liittyviä ongelmia. Posti- ja lehdenjakopalvelut, huolto- ja muut palveluntarjoajat voivat hyödyntää samaa avainta vaivatta. Alaoven lisäksi järjestelmä laajentuu helposti myös erilaisiin huolto- ja yhteiskäyttötilojen oviin.

112ovi tukee Tampereen mainetta digitalisten palveluiden edelläkävijänä. Toivommekin mahdollisimman monet yritykset mukaan kehittämään myös tämän palvelun kautta älykkäämpää ja turvallisempaa kaupunkia.

share this post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email